Van begraafplaats naar gedenkpark

Op de begraafplaats in Gouderak worden geen graven meer uitgegeven. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats. Door het verwijderen van gedenkstenen - van graven waarvan de termijn is verstreken - ontstaan er veel lege plekken. Onderzocht is hoe we, door een vergroeningsplan, van de begraafplaats een gedenkpark kunnen maken. Uitgangspunt is een gedenkpark, waarbij de identiteit van begraafplaats behouden blijft. De toekomstige uitstraling moet ‘sober en doelmatig’ zijn.

Boekje en video

In 2019 is tijdens een bijeenkomst beloofd om een plan te presenteren. Wij hebben daarom een boekje en een video gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe de begraafplaats er uit komt te zien. Als u een e-mail stuurt naar projecten@krimpenerwaard.nl onder vermelding van 'boekje begraafplaats Gouderak' sturen wij u het boekje toe.

Video

 

Reacties op het plan

Wij hebben een aantal vragen en opmerkingen over het plan ontvangen. U kunt deze lezen in het overzicht met vragen en antwoorden onder het kopje Documenten.

Planning

De uitvoering van het plan gebeurt in fases. Zo mogelijk gebeurt dat tegelijkertijd met de bovengrondse ruimingen (het verwijderen van grafstenen).

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust

Gebruik hiervoor bij voorkeur dit contactformulier. Of neem contact op via telefoonnummer 14 0182.

Contactformulier begraafplaats Gouderak