Van begraafplaats naar gedenkpark

 

Op de begraafplaats in Gouderak worden geen graven meer uitgegeven. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats. Door het verwijderen van gedenkstenen - van graven waarvan de termijn is verstreken - ontstaan er veel lege plekken. Onderzocht is hoe we, door een vergroeningsplan, van de begraafplaats een gedenkpark kunnen maken. Uitgangspunt is een gedenkpark, waarbij de identiteit van begraafplaats behouden blijft. De toekomstige uitstraling moet ‘sober en doelmatig’ zijn. 

Boekje en filmpje

In 2019 is tijdens een bijeenkomst beloofd om een plan te presenteren. Door onder andere de coronamaatregelen is het er nog niet van gekomen. Wij hebben daarom een boekje en een filmpje gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe de begraafplaats er uit komt te zien. U vindt het boekje en het filmpje onderaan deze projectpagina. 

1.    Wilt u het boekje “op papier” hebben en beschikt u over een PDF reader, dan kunt u zelf het bestand uitprinten. 
2.    Een andere mogelijkheid is dat u vóór 1 juli 2021 een e-mail stuurt naar projecten@krimpenerwaard.nl onder vermelding van “boekje begraafplaats Gouderak”. U krijgt dan, nadat de boekjes zijn gedrukt, via de e-mail een datum door waarop het boekje op de begraafplaats in Gouderak (adres: Poten 1) kan worden opgehaald.
3.    Bij hoge uitzondering (geen printer, geen gelegenheid om op te halen) sturen wij het boekje op. Ook hiervoor kunt u een e-mail sturen (zie punt 2).

 

Video

 

Uw reactie op het plan

Wij kunnen ons voorstellen dat u wilt reageren op het plan. U kunt uw opmerkingen / ideeën doorgeven of uw vragen stellen door het Contactformulier onderaan deze projectpagina in te vullen vóór 1 augustus 2021. Wij nemen deze dan mee bij de verdere voorbereiding van het project.

Planning

De uitvoering van het plan gaat gefaseerd plaatsvinden en zo mogelijk tegelijkertijd plaatsvinden met de bovengrondse ruimingen (het verwijderen van grafstenen).

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust

Gebruik hiervoor bij voorkeur dit contactformulier. Of neem contact op via telefoonnummer 14 0182.

Contactformulier begraafplaats Gouderak