Als u zwanger bent of net een baby heeft, dan heeft u veel spullen nodig. Denk aan kleding en beddengoed. Dit kost veel geld. De gemeente werkt samen met stichting Babyspullen om (aanstaande) ouders te helpen bij het verzamelen van de baby-uitzet.

Voor wie?

(Aanstaande) ouders en verzorgers met een laag inkomen of problematische schulden en een kind van 0 tot en met 2 jaar kunnen met de hulp van hun verloskundige, Stichting Leergeld Krimpenerwaard, Voedselbank Lek en IJssel of via een andere tussenpersoon een aanvraag doen.

Meer informatie over de aanvraag voor een babypakket vindt u op de website van Stichting Leergeld Krimpenerwaard(externe link) of op de website van Stichting Babyspullen(externe link).

Wat is het?

De (aanstaande) ouders of verzorgers ontvangen twee pakketten met noodzakelijke spullen voor de baby of peuter. In het eerste pakket zit onder andere kleding in de maten 50/56 en 62/68, speelgoed en spullen voor de verzorging. Het tweede pakket bestaat uit onder andere kleding in de maten 74/80 en 86/92.

Meer informatie