Op deze pagina vindt u meer informatie over het coronavirus.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
•    Was je handen regelmatig
•    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
•    Gebruik papieren zakdoekjes
•    Schud geen handen
 

Het coronavirus: wat moet je doen?

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

Als het noodzakelijk is dat u tijdens de avondklok naar buiten gaat, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben.

Kijk voor meer informatie over de avondklok op de website van de Rijksoverheid.

Mondkapjesplicht

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplicht. Lees meer over deze mondkapjesplicht op onze website of op Rijksoverheid.nl

Testen

Als je klachten hebt die bij het coronavirus horen, kun je je gratis laten testen op het coronavirus. Dat geldt ook voor Europese toeristen en zakelijke reizigers. GGD Hollands Midden heeft vier testlocaties: Leiderdorp, Katwijk, Gouda en Alphen aan den Rijn. 

Ga naar de website van de GGD Hollands Midden voor meer (test) informatie. U kunt zich op www.coronatest.nl aanmelden voor een test.

Cijfers

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus per gemeente, zoals aantal ziekenhuisopnames en aantal positief geteste mensen.

Quarantaine

Om verspreiding van het virus tegen te gaan is het belangrijk in quarantaine te blijven wanneer dat nodig is. Durf hierbij hulp te vragen!

Heeft u niemand in uw eigen netwerk die u kan helpen? Neem dan contact op met de welzijnsstichtingen in de gemeente Krimpenerwaard. Zij bundelen vrijwilligers initiatieven die u mogelijk kunnen helpen met boodschappen, medicijnen halen of de hond uitlaten. 

Meer informatie over thuisquarantaine is te vinden in de folder van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Kijk voor actuele en betrouwbare informatie over het coronavirus op:

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is: 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).