Afvalinzameling, blipverts

lampje

Wat is het?

Blipverts zijn mini-inzamelstations voor kleine recyclebare kleine producten. Verspreid in de gemeente Krimpenerwaard staan in totaal 17 Blipverts. Hieronder leest u meer informatie over de Blipverts en welke producten u hier kan inleveren.

Blipverts zijn mini-inzamelstations voor kleine recyclebare producten. De Blipvert heeft 7 gescheiden compartimenten voor batterijen, cartridges, spaarlampen, cd’s/dvd’s, mobiele telefoons, adapters of overige kleine elektrische apparaten. Het Blipvert inzamelstation is ontworpen om lokale inzameling vanæin veel huishoudens voorkomende kleine recyclebareæ producten te stimuleren.

Hoe werkt het?

Als gemeente willen we onze inwoners optimaal faciliteren om zoveel mogelijk afvalstromen gescheiden in te zamelen. Blipverts dragen bij aan een betere afvalscheiding. Het Blipvert inzamelstation biedt u een extra en eenvoudige manier om een aantal afvalstromen gescheiden aan te bieden, zonder daarvoor naar de milieustraat te hoeven. U kunt hier op elk moment van de dag uw kleine recyclebare producten kwijt. De ingezamelde producten worden hergebruikt of gerecycled. Van de hoesjes van DVD’s worden bijvoorbeeld weer kledinghangers gemaakt.

Wat moet ik doen?

Verspreid in de gemeente Krimpenerwaard staan in total 17 Blipverts.Ze staan zoveel mogelijk op drukke locaties bij winkels of op plekken waar al een afvalcontainer staat. Kijk voor de exacte locaties van de Blipverts op: http://blipvert.nl/krimpenerwaard.html 

Heeft u gevonden wat u zocht?