Afval, huishoudelijk afval

Wat is het?

Op deze pagina vindt u per kern een overzicht van de belangrijkste informatie over het inzamelen van afval. Door te klikken op de juiste link kunt u lezen hoe het afval inzamelen bij u geregeld is..

Praktische zaken (zoals aanbiedregels en ophaaldagen) kunt u, met behulp van uw postcode, bekijken via www.cyclusnv.nl. Voor alle inwoners van de gemeente Krimpenerwaard is de klantenservice van Cyclus bereikbaar via (0182) 547 500.

Hoe werkt het?

De inzameldagen van restafval, GFT-afval en plastic verpakkingsafval en drankenkartons (P+D) zijn per 1 januari 2017 gewijzigd, zie onderstaand schema.


Aanbiedregels

Minicontainers

  • sorteer het afval
  • zorg dat uw container op tijd op de aanbiedplaats staat (uiterlijk om 7.30 uur op de inzameldag)
  • zorg ervoor dat de container (kliko) dicht kan en niet te zwaar is (max. 70 kilo) 
  • plaats de minicontainers op aangewezen plaatsen geen uitstekend afval, gesloten deksel (bij zijlader)
  • geen afval naast de container

Ondergrondse container

  • het afval dient op juiste wijze in de ondergrondse container worden gedeponeerd doe de zakken niet te vol.
  • prop geen volumineuze zaken in de trommel. Anders loopt de trommel vast.
  • houd rekening met de mensen die dicht bij de container wonen. Stort daarom liever niet vóór 7.00 uur of na 21.00 uur.

Bij storingen van een ondergrondse container kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cyclus: info@cyclusnv.nl of (0182) 547 500.


Inzameldagen

Als u gebruik maakt van minicontainers (kliko’s) voor uw rest- en GFT afval, dan kunt u deze wekelijks om en om aanbieden. Voor de exacte data kunt u de afvalkalender raadplegen. Indien u bent aangesloten op een ondergrondse container, dan kunt u met uw afvalpas op elk moment van de dag uw afval wegbrengen.

De verzamelcontainers voor het huishoudelijk restafval (ondergronds) worden geleegd op basis van het volmeldsysteem. De verzamelcontainers voor het GFT-afval worden elke week geleegd.

De inzameldagen van restafval, GFT-afval en plastic verpakkingsafval en drankenkartons (P+D) zijn per 1 januari 2017 gewijzigd. In onderstaand schema zijn de inzameldagen voor alle kernen weergegeven.

KernenRestafval 2017*GFT-afval 2017*P+D 2017*

Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk

Dinsdag (was maandag)Dinsdag (was maandag)Donderdag (was woensdag)

Gouderak, Ouderkerk a/d IJssel

Dinsdag (was donderdag)Dinsdag (was donderdag)Donderdag (was woensdag)

Ammerstol, Berkenwoude, Bergambacht

Donderdag (was dinsdag)Donderdag (was dinsdag)Vrijdag (was maandag)
Haastrecht, Schoonhoven, Stolwijk, VlistDonderdag (ongewijzigd)Donderdag (ongewijzigd)Vrijdag (was maandag)

*Zet uw minicontainer of P+D-afval op de inzameldag voor 07.30 uur aan de weg. Te laat aangeboden afval wordt niet extra opgehaald.


Inzamelmiddelen

U kunt uw huishoudelijk restafval en GFT-afval wekelijks aan de straat zetten in een minicontainer van de gemeente. Indien u beschikt over een afvalpas dan kunt u gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer en bovengrondse GFT-verzamelcontainer dichtbij uw woning. Plastic verpakkingsafval en drankenkartons worden ingezameld middels special daarvoor bestemde plastic inzamelzakken.

Door afval te scheiden, kunt u het milieu en uw portemonnee sparen. Dus u stopt bijvoorbeeld u groente-, fruit-, en tuinafval (gft) in een andere bak dan het gewone huisvuil. Daarnaast zijn er in uw omgeving mogelijkheden om uw papier/karton, plastic, glas, textiel en klein chemisch afval gescheiden in te leveren.

Minicontainers

Heeft u nog geen containers (kliko’s) voor uw huisvuil? Vraag deze dan aan bij Cyclus via telefoonnummer (0182) 547 500 of per e-mail via info@cyclusnv.nl. Ook kunt u een grotere of kleinere container aanvragen. Het aanvragen van een extra minicontainer voor GFT-afval is kosteloos.

Ondergrondse containers

Bij storingen van een ondergrondse container kunt u contact opnemen met de klantenservice van Cyclus via telefoonnummer (0182) 547 500 of per e-mail via info@cyclusnv.nl