• Aantal uur: 36 uur
 • Plaatsingsdatum: 05-07-2022
 • Opleidingsniveau: WO

Direct solliciteren(externe link)

Wij

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

 

Jouw werkweek

Je komt te werken bij het Team Juridische Zaken. Een team van 17 medewerkers dat gestationeerd is binnen het domein Bedrijfsvoering. Je voert ook werkzaamheden uit, voor het Publiek- Sociaal- en Ruimtelijk Domein. Jij bent dus een belangrijke adviseur voor de gehele organisatie!
De focus van deze functie ligt bij de volgende aandachtsgebieden

 • Je adviseert over een breed scala aan juridische aangelegenheden. De juridische vraagstukken zijn grotendeels bestuursrechtelijk, maar kunnen ook privaatrechtelijk van aard zijn. Je kunt hierbij denken aan gemeenschappelijke regelingen/samenwerkingsverbanden, verordeningen, subsidies, advisering in het sociaal domein of het beoordelen van een intentie- of bestuursovereenkomst.
 • Je neemt deel aan gemeentelijke projecten vanuit een juridische invalshoek;
 • Daarnaast kan het voorkomen dat je een enkele keer fungeert als secretaris van de commissie bezwaarschriften (Sociale en Algemene kamer). Als secretaris stel je o.a. de adviezen op voor de bezwaarschriftencommissie. Je beoordeelt ingediende bezwaarschriften op ontvankelijkheid en toetst deze aan wetgeving en jurisprudentie;
 • Het kan voorkomen dat je de gemeente in bezwaarprocedures, (hoger) beroepszaken en verzoeken om een voorlopige voorziening mag vertegenwoordigen.
 • Je bevordert actieve kennisoverdracht binnen de organisatie;
 • Daarnaast draag jij in het kader van de Wet open overheid je steentje bij aan het actief openbaar maken van overheidsinformatie.

 

Jij

Niet alleen ons team, maar onze hele organisatie is volop in beweging. Er gebeurt veel en het kan soms hectisch zijn. Het is dan ook belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent, makkelijk schakelt en out-of-the-box durft te denken.
Je hebt een juridische opleiding (HBO of WO) afgerond. Je stelt de vragen die nodig zijn, om te weten waar het nu om draait. Je bent analytisch sterk en goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. Kennis van de Awb, Gemeentewet en het privaatrecht zijn een voorwaarde. En kennis op het gebied van subsidierecht en aanbestedingsrecht is een pre. Daarnaast verplaats je je makkelijk in een politiek-bestuurlijke omgeving en schat je de politieke haalbaarheid en het effect van voorstellen goed in.
 

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Wat krijg je terug van ons?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek
 • Een leuke afwisselende baan waarin je grotendeels je eigen werktijd mag indelen (flex- en hybride werken)
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen (door middel van interne als externe trainingen)
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en/of thuiswerkvergoeding
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Vrij te besteden aan o.a. extra verlof uren, extra loon, vakbondscontributie e.d.
 • Een leuke uitdagende en afwisselende functie in een dynamische maar soms ook complexe werkomgeving
 • Pensioenopbouw bij ABP
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Freek Oudshoorn, Senior adviseur bestuurlijk juridische zaken. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Chantal Jansen, Teammanager a.i. Financiën en Juridische Zaken. Beiden zijn telefonisch bereikbaar via 14-0182. Per mail via f.oudshoorn@krimpenerwaard en/of c.jansen@krimpenerwaard.nl.

Enthousiast geworden en wil je solliciteren?
Stuur je CV en motivatie via de button  - Solliciteren -  naar het team P&O van de gemeente Krimpenerwaard.  Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld.


 

Direct solliciteren(externe link)