Portret Ad de Vaal

"Ik ben opgegroeid in Schoonhoven. Na de middelbare school heb ik ervoor gekozen om geen zilversmid te worden, zoals in mijn familie gebruikelijk was, maar ben ik in militaire dienst gegaan. Als officier bij de artillerie heb ik verschillende functies vervuld. Aan het eind van mijn loopbaan in 1994 vond ik mijzelf nog veel te jong om niets te doen en heb ik een opleiding gevolgd aan de Kunstacademie in Rotterdam. Ook heb ik mij ingeschreven als student HOVO aan de Erasmus Universiteit, waar ik nog steeds cursussen volg op het gebied van de culturele en historische wetenschappen. Maar de meeste tijd is nu gevuld met vrijwilligerswerk, vooral op cultuurhistorisch gebied. Onder meer als docent bij de cursus Schoonhovologie en als stadsgids in Schoonhoven.

Sinds 2006 ben ik ook buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Ik vind het een eer en ook heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan een bijzondere, belangrijke en feestelijke dag in het leven van twee mensen. Graag werk ik mee aan een heel eigen invulling van deze dag. Als je zoveel zorg en aandacht aan je bruiloft besteedt, wil je als bruidspaar ook dat de huwelijksceremonie precies zo verloopt als je voor ogen hebt. Het is het hoogtepunt  van de dag, daarom moet deze goed voorbereid zijn.

Of het nu een grootse bruiloft met veel familie en vrienden, of een klein intiem huwelijksfeest is, het moment waarop je daadwerkelijk ‘JA’ tegen elkaar zegt moet onvergetelijk zijn. Mijn doel is dan ook dat bruidsparen met heel veel plezier en warmte terugdenken aan dat moment. Daarom wil ik van zo’ n spannend moment een ontspannen gebeurtenis te maken.  Serieus, maar ook zeker met humor. Tenslotte moet de start goed zijn. In het voorgesprek, dat bij voorkeur plaats vindt bij het aanstaande bruidspaar thuis, zal ik goed luisteren naar de inbreng van het bruidspaar zodat we samen kunnen komen tot een persoonlijke speech."