Laatste nieuws

 • Video burgemeester Cazemier 75 jaar vrijheid magazine

 • Activiteiten 75 jaar vrijheid Krimpenerwaard

 • Onthulling Holocaustmonument Levenslicht op Joodse begraafplaats in Schoonhoven

  Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit de Krimpenerwaard is van 27 januari tot en met 31 januari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien op de Joodse begraafplaats in Schoonhoven. Het monument in de Krimpenerwaard maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Het is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust. 27 januari is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan.

 • Hoge opkomst bij bijeenkomst 75 jaar vrijheid Krimpenerwaard

  Op woensdagavond 4 december vond er een bijeenkomst plaats voor alle Oranjeverenigingen, atletiekverenigingen, scholen en overige instanties uit de Krimpenerwaard. Zij gaan activiteiten en evenementen organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid Krimpenerwaard. De avond was een groot succes. Op deze avond werden de ideeën en plannen die er tot nu toe liggen met elkaar gedeeld. 

 • Bijeenkomst viering 75 jaar vrijheid

 • Oproep historische foto’s en verhalen rondom vrijheid en bevrijding

  In 2019 en 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Daarom is er gewerkt aan een speciale website:www.75jaarvrijheidkrimpenerwaard.nl. Om herinneringen en verhalen niet verloren te laten gaan, willen we graag uw hulp bij de inhoud van deze website. Vrijheid doorgeven doen we samen!  

 • Doelstelling 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard

  Voor de viering van 75 jaar vrijheid in 2019-2020 zijn voor de projecten van het Nationaal Comité vier doelen opgesteld:

 • Subsidie voor initiatieven

  De gemeente stelt een subsidie ter beschikking om goede initiatieven voor het feest- en herdenkingsjaar te steunen. Insturen kan tot 1 januari 2020. Uiteraard gaat het om activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid en verdraagzaamheid in Krimpenerwaard.

 • Promoot uw evenement!

  Organiseert u een evenement in het kader van 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard?  Zorg dan dat iedereen dit weet.