Wat is het?

Voor het opladen van uw elektrische auto kunt u gebruik maken van een openbaar oplaadpunt. Het aantal elektrische auto’s neemt toe. Daarom worden op steeds meer plekken in de gemeente Krimpenerwaard openbare laadpalen geplaatst. Wilt u ook een oplaadpaal in uw wijk? Dan kunt u hiervoor een aanvraag doen.

Hoe werkt het?

Een laadpaal aanvragen kunt u aanvragen via de website laadpaalnodig.nl(externe link). Ook vindt u hier de voorwaarden, de stappen en de doorlooptijd vanaf het moment van aanvragen. In de Krimpenerwaard worden laadpalen geplaatst door EQUANS.

Locaties laadpalen

Op de kaart op de website laadpaalnodig.nl(externe link) ziet u precies op welke plekken in de Krimpenerwaard laadpalen staan. Bij de laadpalen staat een blauw bord met een witte P en het onderschrift 'Opladen elektrische voertuigen'. Hier mogen alleen elektrische en hybride auto’s geparkeerd staan die op de laadpaal zijn aangesloten en aan het opladen zijn. Foutparkeerders lopen het risico een boete te krijgen.

Contact

Heeft u nog vragen over het aanvragen van een laadpaal? Neem dan contact op met EQUANS via ev.2-sgzh.nl@equans.com. Heeft u een storing aan uw laadstation? Bel dan naar 088 - 444 66 80 en kies optie 3 in het keuzemenu.

Heeft u een andere vraag over elektrisch opladen in de gemeente Krimpenerwaard? Neem dan contact op met de gemeente. Dat kan via info@krimpenerwaard.nl of telefoonnummer 14 0182.