De overheid heeft strengere maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het virus te stoppen. Beperken van het aantal contactmomenten en reisbewegingen zijn daarvan een voorbeeld. Wij hebben daarom besloten onze dienstverlening aan te passen. Alleen op deze manier kunnen wij onze dienstverlening op een verantwoorde manier blijven aanbieden.

Noodzakelijke afspraken

Uiteraard blijft het Klant Contact Centrum voor u open. Wij werken volledig op afspraak. Heeft u een dringende vraag of is een afspraak (op korte termijn) noodzakelijk, bel dan naar 140182. Het is tijdelijk niet mogelijk om via de website een afspraak te maken. 

Digitaal aanvragen

Daarnaast vragen we u om de producten die u digitaal kunt aanvragen, zoveel mogelijk digitaal aan te vragen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van informatie, zoals bijvoorbeeld een verhuizing.

Aanvragen reisdocument

Verloopt uw reisdocument binnenkort, maar heeft u deze niet nodig om te kunnen reizen maar heeft u wel een geldig rijbewijs om te legitimeren? Stel uw bezoek aan het KCC dan uit tot het moment dat u het reisdocument echt nodig heeft. 

Verlenging rijbewijs 

Door de coronamaatregelen kunnen niet alle rijbewijzen op tijd worden verlengd. Met een verlopen rijbewijs kunt u daarom mogelijk nog een tijdje autorijden. Dit hangt van de datum af waarop uw rijbewijs verliep.
    
Verloopt uw rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 1 december 2020? Dan geldt het volgende:

•    U mag nog 9 maanden met uw rijbewijs rijden na de dag waarop het verliep.
•    U mag in deze periode ook in andere landen van de Europese Unie (EU) met uw rijbewijs rijden.
•    U bent in deze periode verzekerd.

Zijn de 9 maanden verlenging (bijna) verstreken? Maak dan een afspraak via ons telefoonnummer 140182. 

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl en het CBR, www.cbr.nl

Mondkapjes verplicht

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplicht. Lees meer over deze mondkapjesplicht op de pagina Mondkapje verplicht vanaf 1 december of op Rijksoverheid.nl

Betalen per pin

Wij verzoeken u om met de pinpas te betalen.

Aangepaste openingstijden gemeentekantoor Stolwijk

Kijk voor de actuele openingstijden op onze contactpagina.