De overheid heeft strengere maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het virus te stoppen. Beperken van het aantal contactmomenten en reisbewegingen zijn daarvan een voorbeeld. Wij hebben daarom besloten onze dienstverlening aan te passen. Alleen op deze manier kunnen wij onze dienstverlening op een verantwoorde manier blijven aanbieden.

Noodzakelijke afspraken

Uiteraard blijft het Klant Contact Centrum voor u open. Wij werken volledig op afspraak. Heeft u een dringende vraag of is een afspraak (op korte termijn) noodzakelijk, bel dan naar 140182. Het is tijdelijk niet mogelijk om via de website een afspraak te maken.
 

Digitaal aanvragen

Daarnaast vragen we u om de producten die u digitaal kunt aanvragen, zoveel mogelijk digitaal aan te vragen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van informatie, zoals bijvoorbeeld een verhuizing.

Aanvragen reisdocument

Verloopt uw reisdocument binnenkort, maar heeft u deze niet nodig om te kunnen reizen maar heeft u wel een geldig rijbewijs om te legitimeren? Stel uw bezoek aan het KCC dan uit tot het moment dat u het reisdocument echt nodig heeft.

Verlenging rijbewijs

Door de coronamaatregelen kunnen niet alle rijbewijzen op tijd worden verlengd. U kunt met een verlopen rijbewijs mogelijk nog een tijdje autorijden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de datum waarop uw rijbewijs verliep.                  

Rijden met rijbewijs dat voor 1 december verloopt

Verliep het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 1 december 2020? Dan geldt het volgende:

Vraag bij uw gemeente een nieuw rijbewijs aan. Doe dit zo snel mogelijk en wacht niet tot het laatste moment.

Rijden met rijbewijs dat op of na 1 december 2020 verloopt

Verloopt het rijbewijs op of na 1 december 2020? Dan geldt het volgende:

  • U mag nog tot 1 maart 2021 blijven rijden.
  • U mag in deze periode alleen in Nederland rijden.
  • U bent in die periode verzekerd.

Is uw rijbewijs verlopen? Maak dan een afspraak via ons telefoonnummer 140182.  Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de rijksoverheid en het CBR.

Mondkapjes

We hebben het dringende verzoek aan al onze bezoekers om een mondkapje te dragen. Wij volgen hiermee het advies van de landelijke overheid.

Betalen per pin

Wij verzoeken u om met de pinpas te betalen.

Aangepaste openingstijden gemeentekantoor Stolwijk

Wij adviseren om altijd op de website te kijken voor de actuele openingstijden.