De coronacrisis is voor iedereen een bijzondere periode. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Voor de meeste mensen is het ook een moeilijke periode. Sommige mensen werden ziek of verloren een dierbare. Anderen misten hun diploma-uitreiking of konden niet op hun geplande vakantie gaan. Het kan moeilijk zijn om kleine en grote veranderingen te verwerken. En helaas is deze periode nog niet voorbij, het virus is nog niet klaar met ons!  Aandacht hebben voor elkaar helpt. 

Landelijke periode van 'Aandacht Voor Elkaar'

Vandaag start landelijk een periode waarin we als Nederlanders aandacht voor elkaar hebben. Om dit initiatief te ondersteunen hijsen burgemeester Roel Cazemier en wethouder Sleeuwenhoek vandaag, 6 oktober, de vlag in Schoonhoven. Hiermee vragen wij onze inwoners om nog eens speciaal aandacht te hebben voor elkaar. Aandacht voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door de coronacrisis. Een periode waarin we ook vooruitkijken: hoe helpen we elkaar hier doorheen en weer bovenop? Probeer elkaar een hart onder de riem te steken en bel eens extra naar iemand waarvan u weet dat die alleen thuis zit.

Heeft u een goed idee of initiatief waarmee u klaarstaat voor anderen? 

In onze gemeente zien we mooie initiatieven van mensen die elkaar helpen en steunen in coronatijd: een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus of boodschappen voor elkaar doen. Iedereen beleeft deze tijd anders. We kunnen elk op onze eigen manier veel voor elkaar doen. Heeft u een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën op www.aandachtvoorelkaar.nl. Alle activiteiten en verhalen worden de komende tijd verzameld op deze website.