Nienke Strijks

Wat houdt je werk in?

In mijn werk faciliteer ik ondernemers en inwoners bij hun ideeën op het gebied van recreatie en toerisme. Ik stel met mijn collega’s beleid op en kijk of de ideeën passen bij het beleid en de visie van de gemeente. De kunst is om de ideeën van ondernemers en inwoners in goede banen te leiden en ze met elkaar te verbinden zodat 1 + 1 , 3 wordt.

Zo gaan we binnenkort beginnen aan een beleidsplan om te zorgen dat er meer toeristen overnachten in de Krimpenerwaard. We zijn nu bezig met een onderzoek waarbij we in gesprek  zijn met campings, hotels en B&B’s. We willen graag weten wat de wensen zijn en hoe we daarbij kunnen helpen. Ook kijken we naar wat er al is, wat de trends zijn en waar we als gemeente naartoe willen. We willen meer overnachtingen, maar geen 50 campings in het gebied. 
Verder werken we samen met externe organisaties aan de promotie van de regio. Ik onderhoud daarvoor contacten met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie, Cheese valley, Het Groene Hart, de provincie e.d..

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is elke dag anders. Dat maakt het zo leuk. Ik heb veel overleggen met collega’s van monumentenzorg, cultuur, landbouw en andere vakgebieden. Ook ga ik regelmatig op werkbezoek; samen met de wethouder op de koffie bij ondernemers. Het is leuk om hun inspirerende verhalen te horen. En om zicht te krijgen hoe ons beleid in de praktijk uitpakt. Je krijgt bij deze gesprekken terug hoe je het als gemeente doet. We kijken altijd of we daar iets mee kunnen. Soms kan dat wel, maar soms ook niet. Verder lees ik veel stukken en nieuwsbrieven van andere organisaties. Zo blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen in de regio en op mijn vakgebied.

Hoe zit jouw team in elkaar?

Bij recreatie en toerisme zijn we met drie collega’s. We hebben sommige onderwerpen geclusterd en verdeeld zoals ‘water’, ‘kaas’ en ‘Groen(alliantie)’. We doen allemaal een onderwerp dat we leuk vinden. We maken deel uit van het team Beleid. Daar zitten collega’s in van o.a. verkeer, economie, monumentenzorg en duurzaamheid. Iedereen heeft zijn eigen expertise en eigen belang. Toch weten we elkaar goed te vinden en maken we er samen iets moois van. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met mijn collega van monumentenzorg aan een historische fietsroute. Hij doet de inhoud en ik draag zorg voor de route en marketing.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik de teamspirit, de betrokkenheid van collega’s en het meehelpen aan een goed woon- en leefklimaat in de gemeente.
De collega’s zijn heel behulpzaam. Iedereen in de organisatie probeert je snel te helpen en staat voor je klaar. Dat is erg prettig. Ook vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een prettig woon- en leefklimaat. Je bent echt maatschappelijk relevant bezig. Voor de eigen ondernemers en inwoners, maar ook voor inwoners van de grote steden om ons heen. Zij zoeken rust, ruimte en natuur en komen bijvoorbeeld lekker fietsen in de Krimpenerwaard.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben begonnen bij een business consultant in de financiële sector. Daarna heb ik bij een rederij in historische zeilschepen gewerkt. En nu werk ik voor de gemeente Krimpenerwaard. Ik vind dit echt een leuke baan! Mooi is dat je niet speciaal gemeentelijke ervaring nodig hebt om hier te werken. Je krijgt hier de kans om het te leren!