Nog even geduld! De riolerings- en bestratingswerkzaamheden in de wijk zijn bijna afgerond. We hopen dat de bewoners tevreden zijn met het resultaat.

Planning groen

De bomen en planten worden in oktober en november geplant. Na een project is er altijd meer aandacht voor het onderhoud van het groen. Dit is nodig voor de nieuwe bomen en planten. Na een aantal groeiseizoenen zijn de nieuwe bomen en planten sterk genoeg om in de normale planning voor onderhoud mee te gaan.

Speeltuin

In september worden de nieuwe speeltoestellen in de speeltuin in de Jan Steenstraat geplaatst. Door de verschillende levertijden kan het zijn dat niet alle toestellen tegelijk geplaatst worden. We hopen dat de kinderen er veel plezier zullen beleven.

Afval

We willen graag dat de wijk ook in de toekomst netjes blijft. Voor de afvalinzameling is het volgende daarom goed om te weten.

  • Plastic, metaal en drankenkartons moet u aanbieden in de speciale PMD-zakken. Deze zakken mag u de avond voor de dag dat het afval opgehaald wordt vanaf 20.00 uur ophangen of neerzetten. Op de inzameldag moet het plastic afval om 7.30 uur op de aanbiedplek hangen of staan.
  • Minicontainers kunt u op de avond voor de inzameldag na 22.00 uur neerzetten op de verzamelplaats. De containers moeten op de inzameldag om uiterlijk 21.00 uur weer weggehaald zijn.

Uw tuin

Na de werkzaamheden in de wijk, is het een mooi moment om uw tuin op te knappen. Een tuin met minder tegels en meer groen helpt mee om de effecten van klimaatverandering te verminderen. Ook zorgt een groene tuin voor een betere opvang van regenwater, meer ontspanning en minder hittestress.

Tips om zelf aan de slag te gaan:

  • Vang regenwater op
  • Haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin
  • Plant verschillende soorten groen
  • Maak uw dak groen
  • Vraag bij lokale tuincentra of hoveniers om advies

Kijk voor meer informatie op www.steenbreek.nl en www.duurzaamkrimpenerwaard.nl

Voor de werkzaamheden

Voor
Voor
Voor

Na de werkzaamheden

Na
Na
Na

Contact en informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? We horen het graag. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier project Johannes Vermeerstraat 

Ook kunt u ons bereiken per e-mail via projecten@krimpenerwaard.nl of telefoonnummer 14 0182. De projectleider is Max Bakker en de projectmedewerker is Marion Rozendaal.

vermeer