In verband met de maatregelen rondom het coronavirus kan de 2e bewonersavond voor de start van de uitvoering van het werk helaas niet doorgaan. Via deze projectpagina en nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van het project.
Begin november start aannemer De Vries Stolwijk B.V. met de uitvoering van de riolerings- en bestratingswerkzaamheden in de Johannes Vermeerstraat en omgeving in Krimpen aan de Lek. Voorafgaand daaraan voeren de nutsbedrijven werkzaamheden uit.

Planning 

De werkzaamheden binnen het project zijn opgedeeld in werkvakken. Op onderstaand kaartje staat indicatief de fasering van het werk aangegeven.

Kappen van bomen

De bomen in de wijk zijn onderzocht. Daarbij is gekeken naar de gevolgen van de werkzaamheden voor deze bomen. Uit dit onderzoek blijkt dat het risico voor een groot aantal bomen te groot is. Daarom moeten ze gekapt worden. Onderaan deze pagina vindt u de kaptekening en het groenplan. Daarin kunt u zien welke bomen gekapt gaan worden en welke nieuwe bomen er worden geplant.

Operatie Steenbreek

Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden in ons land. Veel plant- en diersoorten verdwijnen snel en de levende systemen raken in de war. Verschillende onderzoeken laten zien dat vooral de uitbreiding van verharde wegen negatieve gevolgen heeft, met name op het welzijn van mens, dier en natuur. Tijd voor actie.
Wilt u ook uw tuin vergroenen? Onderaan deze pagina kunt u de folder van Stichting Steenbreek downloaden. Hierin staan handig tips! Ook kunt u kijken op www.operatiesteenbreek.nl.

Verduurzamen van uw woning

Het Duurzaam Bouwloket heeft in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard bij drie woningen  in de wijk een energiescan uitgevoerd. Op basis van deze scans zijn voor deze drie voorbeeldwoningen maatwerkadviezen opgesteld. In dit advies staat aangegeven welke maatregelen genomen kunnen worden om de woning energiezuinig, comfortabel en duurzaam te maken. Tevens bevatten de adviezen stappenplannen welke handvatten bieden bij het realiseren van een aardgasvrije woning.  

De voorbeeldwoningen gelden als referentie voor de andere woningen in de wijk.

Benieuwd wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen? Bekijk de website van Duurzaam Bouwloket, hier vindt u onder andere:
•    De maatwerkadviesrapporten van de voorbeeldwoningen
•    Een overzicht van interessante maatregelen
•    Subsidie- en financieringsregelingen
•    Factsheet energiebesparende maatregelen

www.duurzaambouwloket.nl/wijkaanpak-krimpenaandelek

Contact en informatie

Heeft u vragen over het project, dan horen we het graag van u. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactformulier project Johannes Vermeerstraat 

U kunt ook bellen met de projectleider, Clemens van der Velde, via telefoonnummer 14 0182 of een e-mail sturen naar projecten@krimpenerwaard.nl
 

vermeer

Laatste pagina update: 14 augustus 2020