77 jaar vrijheid

77 jaar vrijheid Krimpenerwaard

In 2022 vieren we dat ons land 77 jaar geleden is bevrijd. Vanaf die tijd leven we gelukkig in vrijheid en dat is een groot goed. Door coronamaatregelen konden we het in 2020 en 2021 niet vieren met elkaar. Omdat we het zo belangrijk vinden om onze vrijheid te vieren doen we dat dit jaar groots. Geen 75 jaar, maar 77 jaar Vrijheid.

Steeds minder getuigen kunnen ons vertellen over hoe het leven was tijdens de bezetting. Toen onze vrijheid werd ingeperkt. Daarom is het van groot belang om er jaarlijks met elkaar bij stil te staan. Om de verhalen en herinneringen te blijven vertellen. Het besef van vrede en vrijheid moeten we doorgeven aan volgende generaties. Alleen zo houden we levend dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Maatschappelijke organisaties en verenigingen organiseren de komende tijd bijzondere evenementen en activiteiten voor u als inwoner van de Krimpenerwaard en daarbuiten. U bent van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen!

Onze partners

Herdenken en vieren doe je niet alleen. Overal in Europa en in ons land werken mensen en organisaties samen om activiteiten en festiviteiten te organiseren. Maak kennis met de partners van 77 jaar vrijheid Krimpenerwaard.

Lees verder