75 jaar vrijheid

Vier 75 jaar vrede en vrijheid met ons mee

In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid. 

Het lijkt zo vanzelfsprekend, leven in vrede en vrijheid. Maar dat is het beslist niet. Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat het over de hele wereld vaak aan schort. 

Ook in ons eigen land dreigt gevaar als haat en onbegrip vrijelijk geventileerd worden. Een beetje rekening houden met elkaar en elkaar respecteren, lijkt steeds minder gewoon.

Alle reden dus om met elkaar de vrijheid en de vrede te vieren. Het is echt fantastisch dat zoveel maatschappelijke organisaties en verenigingen zich inspannen om bijzondere evenementen en activiteiten te organiseren voor ú als inwoner van Krimpenerwaard en omgeving. Laten we er in Krimpenerwaard een waardig, respectvol en zinvol feest van maken.

Koester de vrijheid en geef het door!

75 jaar vrijheid gemeente Krimpenerwaard
Roel Cazemier
Roel Cazemier, burgemeester gemeente Krimpenerwaard

 

 

 

Actueel

Onze partners

Herdenken en vieren doe je niet alleen. Overal in Europa en in ons land werken mensen en organisaties samen om activiteiten en festiviteiten te organiseren. Maak kennis met de partners van 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard.

Lees verder

Bevrijdingsdag Krimpenerwaard